Logo_logo_roc_van_twente__nieuw_

Twee studenten aan de Cas Spijkers Academie op het ROC van Twente wonnen afgelopen dinsdag 19 september de 3e prijs bij de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’ die plaatsvond op de wedstrijdvloer van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. In totaal gingen vijf teams van de drie Cas Spijkers Academies uit Nederland, bestaande uit elk twee koks en een junior jager, de uitdaging en strijd met elkaar aan om te koken met verschillende wildsoorten. Dat meldt ROC van Twente.

Jan Perée, met een BBL-werkplek bij Kasteel Engelenburg in Brummen, en Pim Wouters, werkzaam bij De Steenen Tafel in Arnhem, bereidden een amuse en hoofdgerecht van wild. Juryvoorzitter Cees Helder, sterrenchef en beschermheer van de Cas Spijkers Academie, overhandigde de twee studenten de 3e prijs. De 1e prijs ging naar CSA/ROC Nijmegen en de 2e prijs was voor CSA/Cingel College Breda.

Omdat de Cas Spijkers Academie dit jaar het 10-jarig jubileum viert, was er een Cas Spijkers stand op de grote horecabeurs in Rotterdam. Bezoekers konden kennismaken met studenten en docenten van de drie academies en konden ervaren en proeven wat het leven van een Cas Spijkers Academie-student inhoudt. Onder leiding van diverse sterrenchefs en gastdocenten van de CSA’s werden er diverse demo’s gegeven. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids