Normal_justitie__rechtbank

Twee vrouwen en een man uit Amsterdam riskeren tot twee jaar cel voor het plegen van fraude met kinderopvangtoeslag. Het Openbaar Ministerie eist deze straf voor de verdachten die een kinderopvangverblijf runden in de hoofdstad en zo'n 690.000 euro buit maakten. Dit meldt Nu.nl.

De drie verdachten zouden tussen 2008 en 2013 fraude hebben gepleegd door kinderopvangtoeslag aan te vragen voor kinderen die niet of niet meer bij hun opvang waren ingeschreven. Ook vroegen zij samen met ouders toeslag aan voor meer uren dan dat de kinderen werden opgevangen op het verblijf. Het geld werd gedeeld met de ouders. Het OM neemt het de verdachten zeer kwalijk dat zij deze ouders in de problemen hebben geholpen.

Het OM eist twee jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen de vrouw die de leiding had in de fraude. De andere vrouw hangt een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden boven het hoofd. De man hoorde acht maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen zich eisen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids