Normal_kinderopvang__opvanglocatie

Kinderdagverblijf Jolie uit Utrecht heeft de laatste jaren verschillende regels genegeerd of overtreden. Als de kinderopvang niet snel orde op zaken stelt, dan zal de gemeente het kinderdagverblijf moeten sluiten. Dit blijkt uit een rapport van de inspectie Kinderopvang van de gemeente Utrecht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het kinderdagverblijf kwam eerder in het nieuws omdat het op de vingers is getikt door de GGD vanwege een striptease-act die werd opgevoerd voor een jarige medewerkster. De manager van het kinderdagverblijf en ouders vonden toen dat de GGD zich druk maakt om niks. 
 
Nu blijkt dat er verschillende misstanden zijn bij Jolie, waarover ouders gisteravond op de hoogte zijn gebracht. Zo laat het rapport van de inspectie Kinderopvang zien dat er sprake is van een gesloten managementcultuur. Medewerkers mogen bijvoorbeeld geen meldingen doen van vermoedens van kindermishandeling. Ook zitten er te veel kinderen op één groep. Daarnaast bleek uit diverse meldingen dat de baby's signalen van stress vertonen, zoals overmatig huilen en spugen. Medewerkers zouden de kinderen soms ook dwingen om te eten. 
 
Een interim-manager moet er nu voor gaan zorgen dat de misstanden voor 30 juli verdwenen zijn, anders wordt de vergunning van het kinderdag verblijf ingetrokken. De gemeente Utrecht geeft aan dat Jolie daar inmiddels “voortvarend” mee bezig is.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids