Nationale Onderwijsprijs, Onderwijsprijs, Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie

BREDA - Gistermiddag reikte staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Nationale Onderwijsprijs 2013 uit aan de winnaars De Laak en ZML school De Kom voor basisonderwijs en het Porta Mosana College voor voortgezet onderwijs. Dat meldt de Rijksoverheid op haar website.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan scholen die zich inzetten voor creativiteit en innovatie in het onderwijs. Eerst worden er tijdens provinciale verkiezingen 12 finalisten uitgekozen die tijdens de landelijke verkiezing strijden om de prijs. 

De winnende scholen ontvangen ieder een geldbedrag van 7.000 euro en de trofee 'De Bronzen Olifant'. Tevens worden de ideeën van de scholen verspreid over scholen in heel Nederland. 

Basisschool De Laak en ZML school De Kom uit Wamel wonnen door hun samenwerking onder het motto 'Samen wat kan'. De zeer moeilijk lerende kinderen worden zo bevorderd in hun sociale ontwikkeling en de reguliere basisscholieren leren om te gaan met de rol van mentor voor de ZML-kinderen. Leerlingen van het Porta Mosana College, een school voor groen onderwijs, wonnen de prijs vanwege hun inzet bij het ondersteunen van gehandicapte kinderen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem