Normal_christmas-cookies-2261480_960_720

Op veel scholen jaarlijks vaste prik: het feestelijke kerstdiner (- of ontbijt) met alle leerlingen en docenten. In de drukke dagen rond kerst kan het schoolfeest sommige ouders nog wel wat stress bezorgen, want wat moeten we nú weer voor origineel gerecht verzinnen om mee te nemen? Liefst iets makkelijks en snels wat de kinderen zelf kunnen maken of aan mee kunnen helpen. Geen nood, de redactie van de Nationale Onderwijsgids struinde Pinterest af voor de leukste en makkelijkste kerstrecepten voor op school:

Kerstkrans van knakworstjes in bladerdeeg

 

Welk kind is er niet gek op knakworstjes! Rol de knakworstjes één voor één in bladerdeeg, leg deze worstenbroodjes in een kransvorm en bak vervolgens af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Simpel, snel en een gegarandeerd succes! 

Bron: Free-N-Fun Christmas

 

Kerstboomspiesjes

 

Rol plakjes kaas en worst op en steek deze met reepjes groente (bijvoorbeeld komkommer, paprika of wortel) in aflopende lengte aan een lange satéprikker. Steek met een koekjesvorm een sterretje uit een plakje komkommer en prik deze samen met een kerstomaatje bovenop het stokje als piek. Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn uw takken.. eh, lekker!

Bron: Vriendin.nl

 

Sterrentosti's

 

Maak een hele stapel tosti’s met kaas of ham-kaas en steek met een koekjesvorm sterretjes uit. Een simpel kersthapje voor zowel een onbijt, -lunch als diner en zo klaar!

Bron: Mamaliefde

 

Hartige kerstboompjes

 

 

Iets meer werk dan de sterrentosti’s maar de moeite waard: hartige kerstboompjes van pitabroodjes. Snijd pitabroodjes in driehoekvormige partjes. Besmeer ze met guacamole en strooi er kleine blokjes rode paprika overheen (de kerstballen!). Steek onderin een zoute pretzel-stick als boomstam. Binnen de kortste keren heb je een heerlijk hartig dennenbos op tafel.

Bron: Betty Crocker

 

Rudolf het rendier kersthapje

 

 

Rudolf, het rendier met zijn mooie rode neus, kan natuurlijk niet ontbreken op het kerstdiner! Snijd slederij-stengels in korte stukken (10 cm ongeveer), halveer ze en vul met pindakaas. Een dotje chocola voor de ogen, twee halve zoute krakelingen voor het gewei en natuurlijk een mooie rode neus van aardbei of framboos. En dan zingen we: “Rudolf, het leuke rendier, heeft een hele vreemde neus, je moet wel naar hem kijken, je hebt gewoon geen keus!”

Bron: Forks and Beans

 

Fruitige sneeuwpoppen

 

 

Als toetje kun je deze schattige sneeuwpopjes maken van aardbei, druif en banaan. Schuif drie plakjes banaan aan een lange satéprikker en maak een kerstmutsje van aardbei en druif. Knopen en oogjes van kleine rozijnen of een drupje chocola en een neus van een flinter wortel maken de sneeuwpop helemaal af…

Bron: One Handed Cooks

 

Smakelijk eten!

 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids