Logo_cbs_logo

Het aantal banen in het onderwijs is in het tweede kwartaal van 2017 met 4000 gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal vacatures is ook toegenomen met 500. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008. De groei in het tweede kwartaal betrof vrijwel alleen banen van werknemers. Bij de uitzendbureaus deed zich in het afgelopen kwartaal opnieuw de grootste groei voor. Het onderwijs was goed voor een groei van 4000 banen en komt daarmee op de vierde plaats van de dertien vermelde bedrijfstakken. 
 
Ook het aantal vacatures nam in het tweede kwartaal sterk toe. De grootste stijging was, net zoals in het voorgaande kwartaal, in de handel. In het onderwijs was er een stijging van 500 vacatures naar 5800 in het tweede kwartaal. De vacaturegraad, het aantal vacatures per 1000 banen, is voor de bedrijfstak informatie en communicatie met 55 het hoogst. Deze is voor het onderwijs het laagst: er zijn 13 vacatures per duizend banen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids