Normal_normal_mg_6310_jerome-wassenaar-perskit-foto-racedag2-1100x400

De Twente Board roept het nieuwe kabinet op de ambities voor technologisch onderwijs, onderzoek en vakmanschap in het regeerakkoord een prominente plek te geven. In Twente is de keuze voor techniek al gemaakt. De Twente Board daagt het kabinet uit mee te doen en fors te investeren in techniek om zo bij te dragen aan de verdienkracht van de regio en van Nederland. Het Solar Team Twente bracht gisteren als Twentse ambassadeur deze oproep onder de aandacht op het Binnenhof in Den Haag. Ze hebben de Twentse Kamerleden gevraagd dit mee te geven aan de kabinetsinformateur. Dit meldt provincie Overijssel.

Het Solar Team Twente representeert de innovatieve kracht van Twente. In de zonneauto, het Twentse icoon, komen Smart Materialen en High Tech Systemen op een unieke wijze samen. De studenten ontwikkelen samen met het bedrijfsleven baanbrekende technologieën die worden toegepast in de auto van morgen. Daarmee gaan ze de strijd aan in de Bridgestone World Solar Challenge 2017 in Australië. Om deze innovatieve kracht van de regio te behouden, is het belangrijker dan ooit dat voldoende vakbekwame techniekdocenten en technische talenten beschikbaar zijn en blijven, aldus Twente Board.

De Twente Board, waarin kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden vertegenwoordigd zijn, komt daarom met een gezamenlijke oproep: een volgend kabinet moet dringend meer investeren in technologisch onderwijs, onderzoek en technisch vakmanschap. Zij onderschrijft daarmee het pleidooi van de Technische Universiteiten in Nederland en de industriële werkgevers voor een Technologieakkoord. Een akkoord waarin overheden, ondernemers, werknemers en kennisinstellingen de krachten bundelen om Nederland koploper te maken op het gebied van innovatie en technologie. En om het nijpende tekort aan gekwalificeerde technici aan te pakken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids