Nationale Onderwijsgids

NOG HAN Imagine Global Goals: congres en activiteiten

Datum 22 mei 2019
Tijd 11:00 uur - 18:00 uur
Titel HAN Imagine Global Goals: congres en activiteiten
Regio Gelderland
Plaats Nijmegen
Adres Laan van Scheut 10, 6525 EM Nijmegen
Type Conferentie / Congres
Doelgroepen Universiteit
Website https://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/han-imagine-global-goals/
Samenvatting

Tijdens dit event willen studenten van allerlei verschillende opleidingen samen met het bedrijfsleven een bijdrage leveren, zodat er aandacht wordt gevraagd voor de 17 Global Goals. Hieraan heeft ook de Nederlandse overheid zich gecommitteerd en inmiddels ook vele bedrijven en instellingen.

Alle 17 doelen en een aantal partnerships van de doelen worden belicht. Via ingerichte stands en de standhouders vertellen deelnemers over hun bijdrage aan deze doelstellingen. Deelnemers zijn o.a. Greenpeace, Amnesty international, Guirilla kitchen, en vele andere die laten zien wat je kunt bijdragen aan een betere wereld.

HAN-studenten Verpleegkunde en Bedrijfskunde organiseren voorafgaand aan de 2e editie van het United Nations Global Goals Event een mini-congres, met als thema 'verspilling in de zorg voor arme landen'. Zij willen hiermee Global Goal 3 'goede gezondheid en welzijn voor iedereen in de wereld' onder de aandacht brengen en de verspillingen gaan hergebruiken.

 

NOG Interview

De examens beginnen weer! ‘Bereid je goed voor en neem iets te eten mee’

Normal_examen__examens__eindexamen__blokken__examenhal__scholieren


In totaal 217.285 scholieren buigen zich de komende maand over hun eindexamens. Een spannende periode. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de docenten, surveillan...

NOG Column

Gezocht en gevonden: engagement

Normal_pascal_cuijpers

De jeugd is gemakzuchtig en hypocriet. Het zijn zomaar enkele termen die genoemd worden om het engagement van scholieren aan te duiden naar aanleiding van de onlangs gehouden klimaatstaking. Deze benamingen voor een jonge generatie die opkomt voor de klimaatbelangen op de korte en lange termijn komen echter uit de monden van volwassenen. En dat ...

NOG Nieuwsoverzicht