Nationale Onderwijsgids

NOG HAN Imagine Global Goals: congres en activiteiten

Datum 22 mei 2019
Tijd 11:00 uur - 18:00 uur
Titel HAN Imagine Global Goals: congres en activiteiten
Regio Gelderland
Plaats Nijmegen
Adres Laan van Scheut 10, 6525 EM Nijmegen
Type Conferentie / Congres
Doelgroepen Universiteit
Website https://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/han-imagine-global-goals/
Samenvatting

Tijdens dit event willen studenten van allerlei verschillende opleidingen samen met het bedrijfsleven een bijdrage leveren, zodat er aandacht wordt gevraagd voor de 17 Global Goals. Hieraan heeft ook de Nederlandse overheid zich gecommitteerd en inmiddels ook vele bedrijven en instellingen.

Alle 17 doelen en een aantal partnerships van de doelen worden belicht. Via ingerichte stands en de standhouders vertellen deelnemers over hun bijdrage aan deze doelstellingen. Deelnemers zijn o.a. Greenpeace, Amnesty international, Guirilla kitchen, en vele andere die laten zien wat je kunt bijdragen aan een betere wereld.

HAN-studenten Verpleegkunde en Bedrijfskunde organiseren voorafgaand aan de 2e editie van het United Nations Global Goals Event een mini-congres, met als thema 'verspilling in de zorg voor arme landen'. Zij willen hiermee Global Goal 3 'goede gezondheid en welzijn voor iedereen in de wereld' onder de aandacht brengen en de verspillingen gaan hergebruiken.

 

NOG Interview

Leren doe je het beste… op het schoolplein!

Normal_buitenspelen_school


Steeds meer scholen sturen hun leerlingen een of meerdere lesuren per maand de buitenlucht in. De leerlingen van een handvol ‘buitenscholen’ in Nederland verruilen zelfs ie...

NOG Column

Zet koers vanuit je persoonlijk kompas

Normal_dyonne_depondt

Als je niet weet naar welke haven je vaart, is geen enkele wind gunstig.Je mee laten voeren door de wind kan trouwens best prettig zijn, heerlijk zelfs. Ik denk meteen aan mijn mooie vakanties op Bonaire. Ik vind het heerlijk om te zien waar de wind me brengt. Maar als ik met mijn snorkel net ietsje te ver ben afgedreven, al kijkend naar de onde...

NOG Nieuwsoverzicht