Nationale Onderwijsgids

NOG Open dag Kentalis De Boerderij

Datum 17 maart 2019
Tijd 11:00 uur - 14:00 uur
Titel Open dag Kentalis De Boerderij
Regio Noord-Brabant
Plaats Schijndel
Adres Boxtelseweg 5, 5481 VE Schijndel
Type Open dagen
Doelgroepen Speciaal onderwijs
Website https://www.kentalis.nl/evenementen/open-dag-kentalis-de-boerderij
Samenvatting

Zondag 17 maart opent de dagbesteding De Boerderij van Kentalis haar deuren. Op de Boerderij werken mensen met een auditieve en/of visuele beperking.

 

Daarnaast hebben zij een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ze werken op de houtwerkplaats, in de kas en moestuin of in de winkel. Ook doen ze industrieel werk en verzorgen ze de dieren.

 

Tijdens de open dag kun je de werkplek van onze cliënten bekijken. De mooie zelfgemaakte spullen zijn te koop in onze winkel (geen pin aanwezig). 

 

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Ook kun je genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of limonade met eigengemaakte taart. Van de opbrengsten van deze dag, willen we een dagje uit voor onze cliënten realiseren.
Ervaar hoe trots wij allemaal zijn op onze werkplek!

 

 

NOG Interview

Mark Nijenmanting, directeur Zone.college: “Effectief omgaan met het rookverbod vraagt om discipline en een lange adem”

Normal_non-smoking__rookverbod__anti-roken__roken_verboden__hek__bord__grijze_lucht


Ouders en buren erbij betrekken, draagvlak creëren, één lijn trekken en vooral scherp blijven. Dat zijn de succesfactoren in de af te leggen weg naar een honderd procent ro...

NOG Column

Oh jee. ‘O, Canada’…

Normal_lucy_reinen

Met gemengde gevoelens sta ik, die eerste dag, achter in de klas. Zojuist is de tweede bel gegaan. Iedereen gaat staan, is stil en kijkt naar de Canadese vlag die aan de muur hangt. Een beetje blikkerig klinkt het volkslied door de hele school. “Verheerlijking van het vaderland en verering van de vlag.” oordeel ik al gauw. In mijn hoofd maak ik ...

NOG Nieuwsoverzicht