NOG 383e Dies Natalis Universiteit Utrecht

Datum 26 maart 2019
Tijd 15:00 uur - 17:00 uur
Titel 383e Dies Natalis Universiteit Utrecht
Regio Utrecht
Plaats Utrecht
Adres Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Universiteit
Website https://www.uu.nl/agenda/383e-dies-natalis-universiteit-utrecht
Samenvatting

Op dinsdag 26 maart 2019 viert de Universiteit Utrecht haar 383e Dies Natalis in de Utrechtse Domkerk.

 

Het thema van de diesviering is ‘Onderwijs voor het leven’. Daaruit spreekt de ambitie van de Universiteit Utrecht om tijdens de reguliere opleidingen studenten breed te willen toerusten voor een rol in de samenleving. Maar het leren houdt niet op na het behalen van een diploma. We leren ons leven lang. Daarom ontwikkelen we een flexibel en sterk onderwijsaanbod voor diverse groepen in verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

 

De diesrede met de titel: The role of the teacher in tomorrow’s world zal worden gehouden door professor Sari Lindblom, vice-rector of the University of Helsinki. Tijdens de diesviering worden tevens twee eredoctoraten, de Docentenprijzen en de prijs voor de Alumnus van het Jaar uitgereikt.

 

Na afloop is er een receptie in het Academiegebouw. Indien u deze bijeenkomst wenst bij te wonen, wordt u verzocht zich vóór 5 maart a.s. te registreren via het aanmeldformulier.

 

NOG Interview

Seksuele voorlichting op school tijdens de Week van de Lentekriebels: ‘Ik wil het weten – heb je me alles al verteld?’

Normal_lentekriebels2017-007_0


Op 18 maart begint De Week van de Lentekriebels: een projectweek voor het speciaal en basisonderwijs, in het leven geroepen door kenniscentrum Rutgers en de GGD’en in ons l...

NOG Column

How to kill a compliment

Normal_marja_foto

Mark is hovenier bij een gemeente en zit elke week bij zijn leidinggevende Barend om te horen wat er die week moet gebeuren. Barend is universitair geschoold en geniet ervan uit te wijden over zijn inzichten en ideeën en neemt daar goed de tijd voor. Mark zit onrustig te schuiven op zijn stoel en kijkt af en toe op zijn horloge en denkt: “Ik wor...

NOG Nieuwsoverzicht