Nationale Onderwijsgids

NOG 383e Dies Natalis Universiteit Utrecht

Datum 26 maart 2019
Tijd 15:00 uur - 17:00 uur
Titel 383e Dies Natalis Universiteit Utrecht
Regio Utrecht
Plaats Utrecht
Adres Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Universiteit
Website https://www.uu.nl/agenda/383e-dies-natalis-universiteit-utrecht
Samenvatting

Op dinsdag 26 maart 2019 viert de Universiteit Utrecht haar 383e Dies Natalis in de Utrechtse Domkerk.

 

Het thema van de diesviering is ‘Onderwijs voor het leven’. Daaruit spreekt de ambitie van de Universiteit Utrecht om tijdens de reguliere opleidingen studenten breed te willen toerusten voor een rol in de samenleving. Maar het leren houdt niet op na het behalen van een diploma. We leren ons leven lang. Daarom ontwikkelen we een flexibel en sterk onderwijsaanbod voor diverse groepen in verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

 

De diesrede met de titel: The role of the teacher in tomorrow’s world zal worden gehouden door professor Sari Lindblom, vice-rector of the University of Helsinki. Tijdens de diesviering worden tevens twee eredoctoraten, de Docentenprijzen en de prijs voor de Alumnus van het Jaar uitgereikt.

 

Na afloop is er een receptie in het Academiegebouw. Indien u deze bijeenkomst wenst bij te wonen, wordt u verzocht zich vóór 5 maart a.s. te registreren via het aanmeldformulier.

 

NOG Interview

Mark Nijenmanting, directeur Zone.college: “Effectief omgaan met het rookverbod vraagt om discipline en een lange adem”

Normal_non-smoking__rookverbod__anti-roken__roken_verboden__hek__bord__grijze_lucht


Ouders en buren erbij betrekken, draagvlak creëren, één lijn trekken en vooral scherp blijven. Dat zijn de succesfactoren in de af te leggen weg naar een honderd procent ro...

NOG Column

Oh jee. ‘O, Canada’…

Normal_lucy_reinen

Met gemengde gevoelens sta ik, die eerste dag, achter in de klas. Zojuist is de tweede bel gegaan. Iedereen gaat staan, is stil en kijkt naar de Canadese vlag die aan de muur hangt. Een beetje blikkerig klinkt het volkslied door de hele school. “Verheerlijking van het vaderland en verering van de vlag.” oordeel ik al gauw. In mijn hoofd maak ik ...

NOG Nieuwsoverzicht