NOG Mbo Doorstroomdag Dronten

Datum 24 januari 2019
Tijd 10:00 uur - 15:00 uur
Titel Mbo Doorstroomdag Dronten
Regio Flevoland
Plaats Dronten
Adres De Drieslag 4 8251 JZ Dronten
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Docenten en MBO
Website https://www.aereshogeschool.nl/
Samenvatting

Aeres Hogeschool Dronten organiseert een mbo- doorstroomdag, deze is bedoeld om uw leerlingen te helpen bij de eventuele keuze voor een vervolgopleiding na het mbo. Dit kan bij Aeres Hogeschool Dronten in de vorm van een vierjarige bachelor- of een tweejarige Associate degree opleiding. Met een hbo-diploma op zak vergroot je je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bovendien heb je behoorlijk meer bagage om thuis eventueel het bedrijf over te nemen.   

Op 24 januari bieden wij voor mbo-leerlingen een dag aan om hen de mogelijkheden van een hbo- studie bij Aeres Hogeschool Dronten te laten zien. Van al onze studies is het mogelijk om lessen te volgen. Leerlingen kunnen kiezen om in de middag een andere les te volgen dan in de ochtend. Mocht u met een groep leerlingen gebruik willen maken van de doorstroomdag op 24 januari wilt u dan het antwoordformulier uiterlijk voor 12 januari invullen?

Programma voor leerlingen en docenten

Leerlingen kunnen deelnemen aan lessen van een studie. Het is mogelijk om in de middag een les te volgen van een andere studie. 

Met docenten willen we tijdens het ochtendgedeelte een interactieve bijeenkomst organiseren met het thema: Een baan of een vervolgstudie?  Welke keuzes maakten onze studenten die als mbo-instromer bij ons startten en hoe zijn de ervaringen van mentoren met mbo-instromers. Tijdens deze workshop komt u hier alles over te weten.

Klik hier voor meer informatie.

NOG Interview

De onderwijsstaking op 15 maart: meer investeringen, minder werkdruk

Normal_staken__onderwijs__schoolbord


Op 9 januari kondigde FNV Onderzoek en Onderwijs samen met de Algemene Onderwijsbond aan dat álle onderwijzers en het ondersteunend personeel – van basisschool tot universi...

NOG Column

Het belangrijkste is om een goed mens te worden

Normal_pascal_cuijpers

“Allereerst wil ik u vragen: hoe is het nu met uw moeder?” Terwijl we elkaar de hand schudden sprak de moeder van Lilia deze zin uit, nog voordat we het lokaal binnenliepen. De ouders van mijn mentorleerlingen hadden zich van tevoren middels het invullen van een aanmeldformulier kunnen inschrijven voor een oudergesprek. Omdat Lilia vergeten was ...

NOG Nieuwsoverzicht