NOG Mbo Doorstroomdag Dronten

Datum 24 januari 2019
Tijd 10:00 uur - 15:00 uur
Titel Mbo Doorstroomdag Dronten
Regio Flevoland
Plaats Dronten
Adres De Drieslag 4 8251 JZ Dronten
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Docenten en MBO
Website https://www.aereshogeschool.nl/
Samenvatting

Aeres Hogeschool Dronten organiseert een mbo- doorstroomdag, deze is bedoeld om uw leerlingen te helpen bij de eventuele keuze voor een vervolgopleiding na het mbo. Dit kan bij Aeres Hogeschool Dronten in de vorm van een vierjarige bachelor- of een tweejarige Associate degree opleiding. Met een hbo-diploma op zak vergroot je je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bovendien heb je behoorlijk meer bagage om thuis eventueel het bedrijf over te nemen.   

Op 24 januari bieden wij voor mbo-leerlingen een dag aan om hen de mogelijkheden van een hbo- studie bij Aeres Hogeschool Dronten te laten zien. Van al onze studies is het mogelijk om lessen te volgen. Leerlingen kunnen kiezen om in de middag een andere les te volgen dan in de ochtend. Mocht u met een groep leerlingen gebruik willen maken van de doorstroomdag op 24 januari wilt u dan het antwoordformulier uiterlijk voor 12 januari invullen?

Programma voor leerlingen en docenten

Leerlingen kunnen deelnemen aan lessen van een studie. Het is mogelijk om in de middag een les te volgen van een andere studie. 

Met docenten willen we tijdens het ochtendgedeelte een interactieve bijeenkomst organiseren met het thema: Een baan of een vervolgstudie?  Welke keuzes maakten onze studenten die als mbo-instromer bij ons startten en hoe zijn de ervaringen van mentoren met mbo-instromers. Tijdens deze workshop komt u hier alles over te weten.

Klik hier voor meer informatie.

NOG Interview

Seksuele voorlichting op school tijdens de Week van de Lentekriebels: ‘Ik wil het weten – heb je me alles al verteld?’

Normal_lentekriebels2017-007_0


Op 18 maart begint De Week van de Lentekriebels: een projectweek voor het speciaal en basisonderwijs, in het leven geroepen door kenniscentrum Rutgers en de GGD’en in ons l...

NOG Column

How to kill a compliment

Normal_marja_foto

Mark is hovenier bij een gemeente en zit elke week bij zijn leidinggevende Barend om te horen wat er die week moet gebeuren. Barend is universitair geschoold en geniet ervan uit te wijden over zijn inzichten en ideeën en neemt daar goed de tijd voor. Mark zit onrustig te schuiven op zijn stoel en kijkt af en toe op zijn horloge en denkt: “Ik wor...

NOG Nieuwsoverzicht