Nationale Onderwijsgids

NOG Lekker lezen: wetenschappelijk congres over het belang van leesmotivatie

Datum 13 december 2018
Tijd 09:30 uur - 16:45 uur
Titel Lekker lezen: wetenschappelijk congres over het belang van leesmotivatie
Regio Landelijk
Plaats Driebergen
Adres Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen
Type Conferentie / Congres
Doelgroepen Coordinatoren, Docenten, Management, Kinderopvang, Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs, Speciaal onderwijs, MBO, HBO en Universiteit
Website https://www.lezen.nl/nl/lekker-lezen-het-belang-van-leesmotivatie-0
Samenvatting

Op donderdag 13 december houdt Stichting Lezen een congres over het belang van leesmotivatie. Onder leiding van auteur en filosoof Stine Jensen geven diverse deskundigen lezingen over het belang van leesmotivatie maar vooral ook over hoé je van kinderen gemotiveerde lezers maakt.

In een plenair ochtendprogramma verkennen we wat  (lees)motivatie precies is, en zoomen we in op de leesmotivatie van de huidige generatie kinderen en jongeren. 
 
Maarten Vansteenkiste (Universiteit Gent) zal een theoretische inleiding op motivatie verzorgen. Daarna presenteren bijzonder hoogleraren Eliane Segers (leerstoel lezen en Digitale Media) en Roel van Steensel (leerstoel Leesgedrag) de resultaten van recent Nederlands leesmotivatieonderzoek. In de deelsessies in de middag bespreken diverse wetenschappers hoe we kinderen en jongeren kunnen laten uitgroeien tot gemotiveerde succesvolle lezers. Auteur, filosoof en programmamaker Stine Jensen presenteert het congres. Edith Bosch, voormalig topsporter en winnaar van Expeditie Robinson 2013, zorgt voor een inspirerende afsluiting.
 
Het congres is bedoeld voor alle wetenschappers, beleidsmakers, schoolleiders, educatief specialisten, taal- en leescoördinatoren, uitgevers, boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers, docenten basis- en voortgezet onderwijs en andere geïnteresseerden die meer willen weten over het hoe en waarom van leesmotivatie.
 
Aanmelden kan tot 8 december via de website.
De deelnamekosten bedragen 175,- euro, voor studenten 35,- euro.
 
 

NOG Logo

Normal_logo_stichting_lezen