Normal_jet_bussemaker_minister_ocw_rijksoverheid

Na lang aarzelen heeft de SP besloten om het reddingsplan van minister Bussemaker van Onderwijs te steunen. Met bijval van deze partij is een Kamermeerderheid voor het plan van Bussemaker. Een faillissement, zoals de VVD wil, komt er dus niet. Bussemaker zal nu eerst zorgen dat er zo snel mogelijk 18 miljoen euro bij het ROC Leiden komt. Dit is wat de school nodig heeft voor 1 juli om te blijven bestaan. Dat meldt NOS.

Volgens Kamerlid Van Dijk van de SP heeft het bestuur van de school er een puinhoop van gemaakt, maar mogen de studenten en medewerkers hier niet de dupe van worden. De partij gaf aan het een moeilijke afweging te vinden, omdat er nu in feite 40 miljoen euro van andere scholen wordt weggehaald om ROC Leiden te redden.

In totaal zal de mbo-instelling 40 miljoen euro ontvangen. Het geld is bedoeld voor een gecontroleerde ontmanteling. Hierbij wordt een deel van de opleidingen overgedragen aan andere instellingen in de regio. Bussemaker steekt eerst 18 miljoen euro in de school, het resterende bedrag van 22 miljoen euro ontvang het ROC pas als de school aan bepaalde voorwaarden voldoet.

© Nationale Onderwijsgids