Normal_groente_gezond

Deze week vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. De campagne heeft tot doel Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten. Ook kinderopvangorganisaties doen mee, zoals Het Steigertje in Rotterdam. Dit melden Stichting Nationale Week Zonder Vlees en KinderopvangTotaal.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland, een initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Boerdam: “Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Als we dat voor elkaar krijgen, leveren we al een wezenlijke bijdrage aan onze klimaatdoelstellingen.” De campagne wordt breed gedragen door 69 bedrijven uit de food- en non-food industrie.
 
Ook kinderopvangorganisaties doen mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Kinderen die naar één van de zes opvanglocaties van Het Steigertje in Rotterdam gaan, krijgen deze week geen vlees voor hun neus gezet. Ze merken daar dat kinderen vaak heel betrokken zijn bij voeding en er graag over willen praten. “Kinderen vinden het leuk om mee te denken en komen met verrassend gezonde ideeën”, zegt Elly van Reeuwijk, kok en huishoudelijk medewerkster tegen KinderopvangTotaal. Deze week staat er een “overheerlijke vegetarische pasta” op het menu.
 
Door: Nationale Onderwijsgids