Normal_nederlandsekinderenaandebak

Tijdens de landelijke Aan de Bakdag op donderdag 25 oktober gaan ruim 14.000 kinderen van bijna 700 bso's  in heel Nederland, cupcakes bakken, versieren en verkopen voor leeftijdsgenootjes in Kenia. De opbrengst van de actie gaat naar het kinderdorp Meru in Kenia. Aan de Bakdag is een initiatief van kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen samen met Dr. Oetker. Dit meldt SOS-Kinderdorpen.

“Het is de derde keer dat we Aan de Bakdag organiseren. Het animo onder bso’s was wederom erg hoog. Er doen bijna 100 extra bso’s mee. Een nieuw record. Veel van de deelnemende bso’s doen voor een tweede of derde keer mee en zelfs met meerdere locaties. De reacties van de kinderen en leidsters zijn enthousiast en hartverwarmend. De combinatie van iets leuks doen en daarbij ook een steentje bijdragen aan een betere wereld spreekt erg aan”, aldus een enthousiaste Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen.

Kim-Lian van der Meij en Jill Schirnhofer steunen actie

Wie aan bakken en kinderen denkt, denkt aan creatief multitalent Jill Schirnhofer. Tijdens Aan de Bakdag zal zij bij één van de deelnemende bso’s met zo’n dertig kinderen aan de bak gaan. “Ik ga mijn best doen om samen met de kinderen de mooiste cupcakes te maken om op die manier mijn steentje bij te dragen aan het werk van de organisatie in Kenia”, aldus Jill Schirnhofer.

Net als vorig jaar steunt SOS Kinderdorpen ambassadeur Kim-Lian van der Meij de actie door hiervoor aandacht te vragen. “Ik vind het geweldig dat al die duizenden kinderen in Nederland in actie komen voor kinderen in Kenia. Aan de Bakdag is niet alleen heel leuk, maar ook heel noodzakelijk. In Kenia staan namelijk veel kinderen er alleen voor of lopen het risico de zorg van hun ouders te verliezen.”

Aandebakdag.nl

Om de deelnemende bso’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met cupcake basismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes. Ook verdubbelt Dr. Oetker de opbrengt van de actie tot 35.000,- euro.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids