Normal_vaccineren_inenten_baby

Een petitie die pleit voor het verplicht vaccineren van kinderen op de kinderopvang is in zes dagen tijd al 24.000 keer ondertekend. De initiatiefnemer is een vader van een zoontje van acht maanden die zich zorgen maakt om de dalende vaccinatiegraad in Nederland. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat ieder land een vaccinatiegraad van 95 procent haalt, maar Nederland zit hier momenteel 5 procent onder. Dit meldt RTL Nieuws.

“Een groeiende groep mensen weigert hun kinderen  in te enten tegen besmettelijke ziekten. Dat is niet alleen gevaarlijk voor hun eigen kinderen, maar ook voor anderen. Bijvoorbeeld voor kinderen die naar dezelfde opvang gaan”, zegt petitie-initiatiefnemer Mark Thiessen.
 
Bij 25.000 handtekeningen overhandigt Thiessen de petitie aan de politici die beslissen over het vaccinatiebeleid. Met de handtekeningenactie hoopt hij de Tweede Kamer aan te kunnen sporen om verder te discussiëren over een mogelijke vaccinatieplicht voor kinderen op de kinderopvang. Thiessen, die eigenaar is van een campagnebureau, wil daarnaast zelf een voorlichtingscampagne ontwikkelen die inzet op het belang van vaccineren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids