Normal_kov__opvang__bedjes__slapen__kinderen__kinderopvang__kinderbed__ledikant

Het Sectorrapport Kinderopvang 2017 staat online. Het sectorrapport is een objectief en onafhankelijk rapport dat de financiële ontwikkeling van de kinderopvangsector weergeeft. Hiermee krijgen belangstellenden inzage in feiten, cijfers en ontwikkelingen in de kinderopvang. Dit meldt Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

Het rapport is opgesteld aan de hand van de cijfers van 208 kinderopvangorganisaties. Met het Sectorrapport Kinderopvang 2017 wordt aan kinderopvangondernemers, de politiek, financiers, ouders en overige maatschappelijke stakeholders inzage gegeven in de financiële positie van sector. 
 
Op dit moment spelen er een aantal ontwikkelingen in de kinderopvangsector, waarvoor goede informatie noodzakelijk is. Denk aan de invoering van de Wet IKK en eventuele invoering van een nieuwe financieringssystematiek. Ook het thema Integrale Kindcentra is zeer actueel. Daarnaast komt de komende jaren de verduurzamingsopgave aan de orde. Ook de sector kinderopvang wordt hiermee geconfronteerd en dat zal steeds minder vrijwillig worden.
 
Het Waarborgfonds Kinderopvang zet zich al jaren in voor transparantie in de kinderopvangsector. Vanaf 2011 wordt onafhankelijk onderzoek gedaan in de vorm van de Benchmark kinderopvang. Hieraan hebben Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, Voor Werkende Ouders, VGOB en het ministerie van SZW hun bijdrage geleverd. 
 
Het  Sectorrapport Kinderopvang 2017 is via deze link te downloaden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids