Normal_kov__opvang__lachen__blij__kind__spelen

Op 15 juni 2017 zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2017 bekend gemaakt. Ouders waarderen vooral de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers, die lief en deskundig moeten zijn. Kinderopvang Awards is een initiatief van reviewplatform Opiness en Onderzoekbureau Tevreden. Dit meldt Opiness.

De beste grote kinderopvangketen is Berend Botje, met 28 vestigingen in Noord-Holland. Het meest gewaardeerde kinderdagverblijf is Villa Driel in Kerkdriel. De beste buitenschoolse opvang staat in Enspijk, namelijk BSO Chapeau Kinderwerk. Naast deze prijzen zijn ook twaalf Regio Awards uitgereikt, met prijzen voor beste gastouder, beste gastouderbureau en beste peuterspeelzaal.
 
De winnaars 2017 onderscheiden zich vooral door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Pedagogisch medewerkers moeten vooral lief en deskundig zijn volgens ouders. Ook de samenwerking onderling en een vast team van gezichten werd veel genoemd. Uitdagende en leerzame activiteiten scoren hoog. Wat ouders tevens van groot belang achten zijn de activiteiten die worden ondernomen met de kinderen. Deze moeten gevarieerd, actief en creatief zijn en bij voorkeur ook uitdagend en leerzaam. Tot slot viel op dat de winnaars ook veel complimenten ontvingen over hun locatie. Veel ruimte voor de kinderen zowel binnen maar met name ook buiten is een belangrijk criterium voor ouders om deze kinderopvang organisaties de hemel in te prijzen.
 
De Kinderopvang Awards is de jaarlijkse prijs voor de best presterende kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en kinderopvangorganisatie. Ouders konden via de websites Tevreden.nl en Opiness.nl een review over hun ervaringen met een kinderopvang plaatsen. De locaties werden beoordeeld op beleid, locatie, medewerkers, informatie en veiligheid door 6471 ouders met gemiddeld een 8,9. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids