Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang BOinK wil een basispakket invoeren voor ouders van kinderen die op de basisschool zitten en gebruik willen maken van 42 weken plus vakantie. Dat zegt voorzitter Gjalt Jellesma op BNR. Hij wil dat er een einde komt aan het wisselvallige beleid van de overheid rond de kinderopvang. Dit meldt BNR. 

Het basispakket moet voorkomen dat ouders voor veel meer opvanguren betalen dan ze afnemen. Dat is nu vaak het geval, vooral rondom vakanties. Volgens Jellesma zorgt het ‘jojo-systeem’ van de overheid voor een instabiele kinderopvang, ook financieel gezien. Hierdoor sluiten veel aangeboden uren niet aan op wat de ouder echt nodig heeft. 
 
Door de bezuinigingen zijn ouders voorzichtig geworden met het afnemen en afsluiten van contracten, en dat heeft voornamelijk in de buitenschoolse opvang “een hele sterke afname van het gebruik” tot gevolg, aldus Jellesma. “Als je ieder kind dat er gebruik van maakt een basispakket van tien uur geeft, zul je zien dat er rust in de markt komt.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids