Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Op woensdag 12 april aanstaande organiseert de gemeente Amsterdam de Dag van de Voorschool. De voorschool is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar kinderen tussen 2,5 en 4 jaar spelend leren. De voorschool bereidt kinderen voor op de basisschool zodat zij een goede start hebben. Er wordt gewerkt met een educatief programma en er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen en bewegen. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Veel voorscholen openen op 12 apirl hun deuren van 09.30 tot 12.00 uur. Ouders kunnen zich laten informeren over de voorschoolse programma’s, kosten en vergoedingen en kunnen samen met hun kind een rondleiding krijgen. Ouders kunnen hun kind ook direct inschrijven, dit kan vanaf het moment dat een kind 1 jaar oud is. Een overzicht van deelnemende voorscholen aan de Dag van de Voorschool per stadsdeel is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam. 

Begin dit jaar heeft Amsterdam vastgesteld dat vanaf 2018 álle Amsterdamse peuters recht hebben op 15 uur per week voorschoolse educatie. De Dag van de Voorschool is een goed moment om ouders hierover te laten informeren. Meer informatie over de voorschool is te lezen op www.amsterdam.nl/voorschool.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids