Normal_download__3_

Stichting Geef mij maar een boek! introduceert voor de jongste kinderen Ik Wil Een Prentenboek! Tijdens de actie, die begint op 7 april, is de prentenboekklassieker De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler voor twee euro te koop bij alle boekhandels in Nederland. Hiermee wil de stichting het plezier in het voorlezen vergroten en zo geletterdheid bevorderen. Dit meldt Ikwileenprentenboek.nl.

In navolging van de landelijke boekhandelsactie 'Geef mij maar een boek' voor jonge lezers tot 14 jaar is er nu ook Ik Wil Een Prentenboek! voor de jongere lezers. Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro. ​Dit jaar start de actie voor het eerst vanaf vrijdag 7 april met het prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler. 
 
De boekhandels creëren samen met organisaties uit het veld graag de kans om ieder jong kind het plezier en de rijkdom van een mooi prentenboek te geven, omdat zij weten dat voorlezen en boeken de basis zijn van veel plezier, geletterdheid, schoolsucces en daarmee een kansrijke toekomst.​
​​Ik Wil Een Prentenboek! is een initiatief van de stichting Geef mij maar een boek! In 2016 was de eerste editie van Geef Mij Maar Een Boek! een groot succes. Binnen 14 dagen vonden ruim een kwart miljoen jeugdboeken hun weg naar jonge lezers. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids