Normal_bureaucratie_papierwinkel

Een buurtgewoonster van kinderopvang De Kleine Stad in Baarn heeft onlangs foto’s en lijsten met gegevens gevonden van kinderen van de opvanglocatie. De foto’s en lijsten werden onversnipperd in een container langs de weg aangetroffen. Dat meldt het AD.

De anonieme bewoonster vindt het zeer kwalijk dat het vertrouwelijke materiaal zomaar op straat lag. Volgens De Kleine Stad was het niet de bedoeling dat de plastic zak met foto’s en gegevens in de container terechtkwam. De zak zou onbedoeld bij het bouwafval terecht zijn gekomen na een verbouwing.

Een woordvoerder van de kinderopvanglocatie betreurt de situatie en geeft toe dat personeel de gegevens eerst had moeten versnipperen, zoals altijd gebeurt. De vrouw die de foto’s vond, heeft zelf een gastouderbureau en was volgens De Kleine Stad boos over de container die aan de straat stond. Kinderen die er speelden, gooiden er spullen uit en nieuwsgierige mensen snuffelden erin. Dat uitgerekend zij de foto’s heeft gevonden, is extra balen volgens de woordvoerder, omdat er gevreesd werd dat de opvang hierdoor een slechte naam zou krijgen. De vindster zelf zegt de foto’s toevallig op het oog te zijn gekomen toen ze spullen die uit de container waren gevallen wilde terugdoen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids