Normal_kinderopvang_peuter

De meeste ouders willen graag weten of er niet-ingeënte kinderen op het kinderdagverblijf zitten waar zij hun kinderen heenbrengen. Toch blijkt bijna negentig procent van de ouders niet geïnformeerd over het beleid dat de kinderopvangorganisatie voert op dit punt. Dit blijkt uit een enquête onder ouders van Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang &Peuterspeelzalen (BOinK), zo meldt Kinderopvangtotaal.

Voorlopig hebben 247 ouders gereageerd op de vragen van BOinK. De enquête loopt nog maar de tussenstand laat zien dat ouders behoefte hebben aan meer informatie van de aanwezigheid van kinderen die niet zijn gevaccineerd. Tachtig procent wil graag op de hoogte gehouden worden toch heeft bijna negentig procent van de ouders geen idee hoe het kinderdagverblijf omgaat met kinderen die niet zijn ingeënt. Slechts 57 procent van de ouders zeggen zelf de vraag te hebben gekregen of zij hun kinderen hebben laten vaccineren.

Bijna een derde van de ouders zou liever hebben dat niet-ingeënte kinderen werden geweigerd. De meeste ouders geven aan het lastig te vinden hierover een mening te geven omdat ze het weren van kinderen erg ver vinden gaan. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek eerder dat 118 van de 560 ondervraagde kinderdagverblijven bereid zijn kinderen te weigeren. Zij vinden dat de gezondheid van de andere kinderen en de medewerkers voor gaan op het recht van ouders hun kind niet te laten vaccineren.

© Nationale Onderwijsgids