Normal_award__prijs

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Zij overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië. Dit meldt Saxion Hogeschool.

Winnaar

HappySyr is een concept voor omhulsels voor injectienaalden om de vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. Ze gedegen marktonderzoek gedaan en hebben inmiddels diverse gesprekken gehad met geïnteresseerde bedrijven. 
 

Ondernemerscompetitie

De Junior Startup Challenge is een ondernemerschapscompetitie die ondernemende middelbare scholieren de kans biedt om hun ideeën en businessconcepten verder te ontwikkelen. Na de kick-off in februari hebben twintig groepen van meer dan 80 leerlingen van verschillende middelbare scholen uit de regio vier workshops bijgewoond. Na het inleveren van het businessplan selecteerde de jury vijf groepen voor de tweede ronde: de presentatiedag op 27 juni. Tijdens die dag zijn de drie finalisten bekend gemaakt: Shreval, HappySyr en ADAPTR.

 

De jury

De deelnemers zijn tijdens drie rondes door de vakjury beoordeeld. De jury bestond uit Vera de Ruiter (manager Saxion Centrum voor Ondernemerschap), Olaf Leppink (manager School of Business, Building & Technology), Emiel Pegge (Founder bij Seezers B.V.), Daniël Spijker (Directeur DS Internet Trading) en Erik Wierstra (Lector Ondernemerschap). Juryvoorzitter Vera de Ruiter: “Uiteindelijk is HappySyr uitgeroepen tot verdiende winnaar. Met hun kindvriendelijke huls voor injectienaalden hebben zij iets unieks en origineels gepresenteerd.”
 

Over de JSC

De Junior Startup Challenge is een initiatief van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Carmel stichting en Gemeente Enschede. Met deze competitie willen zij ondernemend gedrag bij middelbare scholieren stimuleren. Steeds meer leerlingen zien ondernemerschap als een mogelijk carrièrepad. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids