Normal_hanze

De Hanzehogeschool Groningen is de meest actieve hoger onderwijsinstelling van Nederland voor wat betreft het Erasmus+ programma. De hogeschool ontving een recordbedrag van € 1.923.155,-. Met dit geld krijgen studenten en medewerkers de kans om internationale ervaring op te doen. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Internationale ervaring

Met het toegekende budget krijgen studenten de kans om belangrijke internationale ervaring op te doen via een studie-uitwisseling of stage in het buitenland. Bovendien krijgen medewerkers de mogelijkheid om in het buitenland les te geven, onderzoek te doen of een training te volgen.
 
Met het toegekende bedrag kan de hogeschool ongeveer 1.200 studenten en zo'n 120 medewerkers een beurs voor een internationale ervaring bieden.
 

Ook kansen buiten Europa

Met het Erasmus+ programma krijgen studenten en medewerkers ook de kans om een internationale ervaring buiten Europa op te doen. Via de Hanzehogeschool kunnen zij deze ervaring opdoen in Rusland, Oeganda, Tanzania, Bosnië & Herzegovina, Kosovo, Indonesië, en de Filipijnen.
 

Erasmus+ programma

De Hanzehogeschool participeert al sinds 1987 met succes in het Erasmus+ programma van de Europese Commissie, dat bedoeld is om de mobiliteit van studenten, docenten en andere medewerkers in het hoger onderwijs te stimuleren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids