Normal_prinsclausconcert-14042018_leeuwarden-6933__002_

Het Prins Claus Concert 2019 vindt plaats op vrijdag 8 februari in de Nieuwe Kolk in Assen en op zaterdag 9 februari in de Oosterpoort in Groningen. Het Hanze Symphony Orcherstra bestaat dit jaar uit studenten van het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, en de Hochschule für Künste in Bremen. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Het programma is zeer gevarieerd, met als opening L’Apprenti Sorcier van Dukas. Vervolgens wordt een spectaculair werk voor vijf slagwerkers en orkest van de Japanse componist Takemitsu ten tonele gebracht. De avond wordt afgsloten met het Concerto for Orchestra van Béla Bartók.
 
Het Hanze Symphony Orchestra wordt gedirigeerd door de Duitse dirigent Stefan Geiger en de presentatie van de avond is in handen van Mark Vondenhoff, hoofd van de klassieke afdeling van het Prins Claus Conservatorium.
 

Grensoverschrijdende samenwerking

 
Het Prins Claus Concert wordt jaarlijks georganiseerd door het Prins Claus Conservatorium, de Hanzehogeschool Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies en vier grote gemeenten. De culturele, bestuurlijke en sociaaleconomische relaties tussen Nederland en Duitsland staan centraal tijdens
dit event. 
 
Locaties en tijden
 
Vrijdag 8 februari - De Nieuwe Kolk Assen - 20.15 uur - kaarten € 15,- via www.de-oosterpoort.nl
Zaterdag 9 februari - De Oosterpoort Groningen - 20.15 uur - kaarten € 15,- via www.dnk.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids