Logo_hanze__hogeschool__groningen

Kunnen we binnen nu en twaalf jaar leven in een duurzaam paradijs? Ruud Koornstra is ervan overtuigd dat dit lukt. Vanuit die missie is hij actief in het bedrijfsleven, de media, het onderwijs en bij de overheid. Hij trapt op woensdag 9 januari het nieuwe jaar af met een Barn Talk op de Hanzehogeschool Groningen. Dit meldt Hanzehogeschool.

Koornstra is ervan overtuigd dat het paradijs op aarde haalbaar is door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te halen. In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Werelddoelen zijn opgenomen. Deze Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Tijdens de Barn Talk komende woensdag deelt hij zijn inspirerende verhaal en missie om dit binnen twaalf jaar voor elkaar te krijgen. 
 
Na een carrière als televisieproducent stond Ruud Koornstra als activistisch ondernemer de afgelopen 15 jaar met zijn onderneming Tendris aan de wieg van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven. Ruud is ervan overtuigd dat binnen 12 jaar het paradijs op aarde voor iedereen haalbaar is door de Sustainable Development Goals van de VN te halen. Vanuit die missie is hij actief in het bedrijfsleven, de media, het onderwijs en bij de overheid. 
 
Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in debatten en gesprekken. Tijdens de Barn Talks worden professionals bij elkaar gebracht, op zoek naar nieuwe ideeën en inzichten over de energietransitie en duurzaamheid. Ze vinden elke eerste woensdag van de maand plaats in de Energy Barn op EnTranCe, het energie expertisecentrum van de Hanzehogeschool Groningen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids