Feestelijke première documentaire over docent van het jaar Loes Damhof

Op donderdag 7 december gaat de film over Loes Damhof, Docent van het Jaar 2016, in première. De documentaire genaamd 'Embracing Uncertainty' volgt Damhof gedurende die turbulente periode, waarin zij in samenwerking met UNESCO een uniek curriculum ontwikkelt dankzij een Comeniusbeurs. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Loes Damhof is docent 21st Century skills aan Hanzehogeschool Groningen. Zij ontving uit handen van Minister Bussemaker de eerste Comeniusbeurs voor onderwijsinnovatie, eenmalig toegekend aan de Docent van het Jaar. Het prestigieuze beurzenprogramma, ter waarde van 50.000 euro werd door Damhof ingezet voor Futures Literacy; een revolutionaire methodiek uit de koker van UNESCO. Samen met haar team en UNESCO ontwierp zij een innovatieve pilot voor masterstudenten aan de Hanzehogeschool. Futures Literacy is een nieuwe manier van denken die je leert de toekomst te gebruiken om het heden te innoveren.

Embracing uncertainty gaat vooral over impact. De film laat zien wat de impact kan zijn van een innovatiebeurs die in alle vrijheid mag worden besteed. Loes' persoonlijke visie op hoger onderwijs en haar passie voor transformatief leren vormden de basis voor dit ontwerp. Ook de impact op studenten, collega's en werkveld wordt prachtig zichtbaar gemaakt door Marcel Siegmund, prijswinnend filmregisseur die Loes en haar collega's en studenten op de voet heeft gevolgd met zijn crew.

Aansluitend op de première leidt Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, een interactief debat over Futures Literacy en (onderwijs)innovatie. Iedereen is van harte welkom om bij deze besloten première aanwezig te zijn op donderdag 7 december 2017, van 17.00 tot 20.00 uur in Dot, Vrydemalaan 2 te Groningen. Aanmelden kan via iekjesmit@gmail.com.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids