Techniekfestival bij Hanzehogeschool Groningen

Op vrijdagmiddag 1 december 2017 organiseert de Hanzehogeschool Groningen een techniekfestival voor havo 3-leerlingen. ‘So you think you can choose - tech edition’ is een festival waar scholieren, die vlak voor hun profielkeuze staan, kennismaken met de veelzijdige en boeiende wereld van technologie. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Er wordt een gevarieerd programma geboden met demo's en proefjes waar leerlingen zelf actief aan mee kunnen doen. Zo kunnen havisten bijvoorbeeld robots besturen, energie met waterstof opwekken, levensecht vliegen met een 3D bril, onderzoek doen in een echt laboratorium en beleven wat virtual reality is. Ook worden workshops en flitscolleges verzorgd door docenten en studenten van de Hanzehogeschool en partners uit het werkveld.

Recent onderzoek van Qompas onder honderddertigduizend havo- en vwo-scholieren laat zien dat jongeren een goed arbeidsmarktperspectief belangrijk vinden bij het kiezen van een studie. Zeventig procent van de jongeren zegt niet snel te kiezen voor een studie met onduidelijke carrièrekansen. Het is geen geheim dat er een groeiend aantal vacatures is in de technische sector. Een recent rapport van het economisch bureau van ING laat zien dat een kwart van de bedrijven in de tech-sector nu al een tekort hebben aan vakmensen. Met het techniekfestival wil de Hanzehogeschool laten zien hoe veelzijdig de wereld van technologie is, voor jongens én voor meisjes.

Voor dit festival is de gratis te downloaden Hanze Techniekfestival App ontwikkeld door studenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. De app, verkrijgbaar in de App Store of Play Store, geeft informatie over de activiteiten, welke opleidingen aansluiten bij de verschillende programmaonderdelen en welk profiel voor die opleiding nodig is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids