Amper animo voor gratis studeren in Groninger Museum

Het was een mooi idee maar het komt nog niet helemaal uit de verf: studeren in het Groninger Museum en in de pauze gratis genieten van kunst. Zaterdag opende de studieruimte in het museum voor het eerst haar deuren, maar studenten lieten het massaal afweten. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Uiteindelijk zijn er slechts drie studentes van de Hanzehogeschool neergestreken in het Groninger Museum. Het museum heeft de Job Lounge ingericht om tussen 28 oktober en 12 november plaats te bieden aan bijna veertig studenten van de Hanzehogeschool. Studenten mogen gratis gebruik maken van de faciliteiten en hebben bovendien toegang tot alle exposities.

De drie studenten denken dat het gebrek aan animo vooral te wijten valt aan de onwetendheid onder studenten. Ze kwamen er namelijk zelf ook per toeval achter. Daarnaast speelt het mee dat studenten in de weekenden vaak naar huis gaan of niet met de studie bezig zijn. De komende tijd, met de tentamens op komst, verwachten ze wel een grotere drukte.

Studenten studeren vaak liever niet thuis en zoeken daarom openbare plekken om te studeren, omdat deze hen minder afleiding geven. Een van de populairste studieplekken van de stad is de Universiteitsbibliotheek, maar hier zijn hogeschoolstudenten niet welkom in de periodes rondom de tentamens.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids