Normal_docent_leraar

Amsterdamse docenten die een parkeervergunning nodig hebben, reiskostenvergoeding willen of willen weten of ze voorrang hebben op een woning, kunnen hiervoor sinds kort terecht bij het Servicecentrum Onderwijs. Sinds maandag 6 juli kunnen alle onderwijsprofessionals er met al hun vragen terecht. Het centrum is op werkdagen tussen 14.00 en 18.00 uur te bezoeken in het Stadsloket Centrum in het Stadhuis. Dit meldt de gemeente Amsterdam. 

Leraren die vragen hebben over de voorrangsregeling voor een woning kunnen terecht bij het Servicecentrum Onderwijs. Via ditzelfde centrum kunnen schoolbesturen parkeervergunningen en reiskostenvergoedingen aanvragen voor leraren.

Amsterdam wil leraren aantrekken 

Omdat Amsterdam graag wil dat er meer leraren komen, probeert de gemeente het werken in de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het Servicecentrum is een maatregel uit het Noodplan Lerarentekort. In de toekomst wordt de dienstverlening nog verder uitgebreid. Zo worden bijvoorbeeld tijdelijke extra parkeervergunningen uitgebreid en komt er een modulair opleidingsprogramma voor onderwijsassistenten op weg naar het halen van hun bevoegdheid. 

Door: Nationale Onderwijsgids