Stichting OOADA wint Dyade Bestuursbokaal voor beste bestuursverslag 2017

Deze week zijn de winnaars van de Dyade Bestuursbokaal bekend gemaakt. Op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen mochten de winnaars hun prijs in ontvangst komen nemen. Arnoud van Leuven, bestuursvoorzitter van Stichting De Oude Vrijheid in Hilvarenbeek werd uitgeroepen tot beste schoolbestuurder van 2017. Selma Klinkhamer van het Rotterdams Vakcollege De Hef mag zich de beste schoolleider van 2017 noemen. De prijzen voor het beste bestuursverslag gingen naar Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (OOADA) en Stichting Zaam. Dit meldt Dyade.

Jaarlijks organiseert Dyade in samenwerking met KPMG, VO-raad, VTOI en Ouders van Waarde de verkiezing van het beste bestuursverslag van Nederland omdat het onderwijs gebaat is bij goede verantwoording. Alle bestuursverslagen zijn door de jury beoordeeld aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, waaronder onder andere de kwaliteit van het verslag van de Raad van Toezicht, de werkgeversrol richting de bestuurder, visie op de organisatie, onderwijskwaliteit, meerjaren financiële doorkijk, risicomanagement, continuïteitsparagraaf en de toegankelijkheid van het bestuursverslag.

Ook gaat Dyade elk jaar op zoek naar de beste schoolleider en beste schoolbestuurder om de kwaliteit van het onderwijs gebaat is bij goed leiderschap. Arnoud van Leuven en Selma Klinkhamer werden uit meer dan honderd inzendingen genomineerd door een onafhankelijke jury en door vakcollega's uiteindelijk verkozen tot winnaars.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids