Logo_cnv

Schoolleiders missen tijd, ruimte en geld om hun ambities op school te verwezenlijken. Dat blijkt uit een enquête van CNV Onderwijs onder 198 schoolleiders. Volgens CNV is de werkdruk te hoog. 

De schoolleiders geven aan gedreven te zijn om met de school het best mogelijke te bereiken voor de leerlingen. Twee derde geeft aan onvoldoende financiële mogelijkheden te hebben om de ambities waar te maken. Ook zegt een meerderheid (bijna 60 procent) onvoldoende tijd te hebben om daadwerkelijk met onderwijsinhoud bezig te zijn.

De schoolleiders klagen in de enquête over de grote hoeveelheid adminstratie. Daarnaast willen ze meer geld en kleinere klassen. Volgens CNV-voorzitter Loek Schueler moet er iets veranderen. “De uitkomsten geven aan dat er meer geld moet komen”, zegt hij. “Niet alleen de werkdruk van leraren, ook de werkdruk van schoolleiders blijkt structureel te hoog. Daar maken we ons zorgen over. De minister zou dat ook moeten doen, want uiteindelijk heeft dat ook gevolgen voor de kwaliteit van ons onderwijs."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids