Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De docent uit Wilp die vorige week woensdag door de rechtbank is veroordeeld vanwege fraude met diploma’s moet nu ook weg bij zijn huidige school in Ede. Scholengemeenschap Het Streek was niet op de hoogte van zowel de fraude als de rechtszaak. Ook daarover bleek de docent te hebben gelogen. Dat meldt de Gelderlander.

Directeur Jan Haasjes van Het Streek zegt dat het nieuws over de rechtszaak als een complete verrassing kwam. Volgens hem had de docent zich afgemeld met migraine, wat nu dus achteraf niet waar blijkt. In de rechtbank vertelde de docent dat Het Streek wist van de rechtszaak. Haasjes ziet daarom geen reden om de man nog langer in dienst te houden.

Inmiddels heeft de 38-jarige man zijn fouten toegegeven op Het Streek. De directeur zegt de zaak netjes te willen afhandelen en wil daarom nog graag eens met de ontslagen docent om de tafel. De man was bij leerlingen, ouders en collega’s zeer geliefd. Leerlingen en collega’s zijn met stomheid geslagen toen zij hoorden dan de man zich eigenlijk helemaal geen docent mag noemen.

Onduidelijk is nog of de man uit Wilp zijn valse diploma’s ook heeft gebruikt op de school in Ede. Er is toestemming nodig van de docent om dat uit te zoeken, aldus Haasjes. Hij betreurt de gang van zaak enorm, omdat het achteraf gezien heel anders had kunnen lopen. Op Het Streek is namelijk ruimte voor docenten die nog bezig zijn om hun bevoegdheid te halen. Volgens Haasjes is vertrouwen het sleutelwoord van de school. Nu dat is geschonden, is er  geen weg meer terug voor de docent. Of Het Streek aangifte gaat doen tegen de man, wordt momenteel nog onderzocht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids