Normal_tegelzetten_tegel_mbo_vakmanschap_bouw_ambacht_gereedschap

Een 33-jarige leerling-stukadoor uit Kampen heeft 15.000 euro aan smartengeld en schadevergoeding ontvangen na een bedrijfsongeluk. Hij raakte gewond toen de trap waarop hij stond te werken plotseling doormidden brak. Hij was net drie dagen bezig met een werkervaringsproject. Dit meldt Letselschadebureau JBL&G.

De Kamper was in september vorig jaar net drie dagen in een werkervaringsproject bezig voor zijn nieuwe werkgever, een stukadoorsbedrijf uit Overijssel. Op de zolderverdieping van een particuliere woning in Ootmarsum gebruikte hij een daar staande aluminium trap van 2,5 meter hoog om de kamer af te plakken, zodat de muren konden worden gespact. Terwijl hij bovenaan de trap stond te werken brak een scharnier, waardoor de trap uit elkaar klapte en de man eraf viel. Omdat hij niet wilde ‘piepen’ heeft hij nog even doorgewerkt, maar toen hij zich ’s middags met hevige pijn bij de huisarts meldde, stuurde die hem meteen door naar het ziekenhuis, waar hij twee nachten moest blijven. Hij had onder meer een scheur in een ruggenwervel en een gekneusde pols opgelopen.
 
Zijn toenmalige werkgever informeerde destijds via WhatsApp nog wel even hoe het ermee ging, maar had toen toch maar laten weten dat hij niet terug hoefde te komen. De Arbeidsinspectie is niet ingeschakeld na het bedrijfsongeluk. Desalniettemin heeft ASR Verzekeringen namens het stukadoorsbedrijf nu 15.000 euro schadevergoeding en smartengeld uitgekeerd, na tussenkomst van letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids