Normal_pesten__digitaal_pesten__laptop__po__vo__so__online_pesten

Hoe komt het dat ondanks alle anti-pestmethodes er nog steeds op scholen structureel wordt gepest? Waar gaat het telkens mis? Waarom lukt het scholen, overheid en ouders niet om kinderen tot een ander, positiever gedrag aan te leren? Deze vragen staan centraal tijdens de Nationale Lezing Over Pesten 2017 van Bamber Delver, schrijver van het Handboek tegen Pesten, tijdens het Nationaal Congres Pesten op 16 mei. Dit meldt Nationale Academie voor Media & Maatschappij.

Na deze plenaire lezing volgen workshops van ervaringsdeskundigen Lotte Smit en Miloeska Fennema van het team Sharerespect, Nicollette Nol en Jekke Mink van omroep KRO-NCRV die een interactieve game tegen pesten via Whatsapp lanceerden (Iris) en Anniek Verhagen die zal vertellen over het programma KiVa voor sociale veiligheid op school. De organisatie Blue Professionals geeft een workshop over de culturele invloeden en aspecten bij pesten, stalking en sexting.

Het congres vindt plaats op dinsdag 16 mei in conferentiecentrum Aristo in Utrecht. Deelname kost 195,- euro, voor anti-pestcoördinatoren geldt een gereduceerd tarief van 145,- euro. Meer informatie over het programma en inschrijven op 222.mediaenmaatschappij.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids