Normal_gay_vlag__2__homo
Deze week wordt voor de twaalfde keer het HoJo-kamp in Gemert gehouden. Ruim 70 jongeren die homo, lesbienne, biseksueel of transgender zijn volgen een programma van workshops en activiteiten. Het kamp probeert de jongeren te helpen om wat steviger in hun schoenen te staan. Dit meldt Omroep Brabant. 
 
Via het kamp kunnen de jongeren gelijkgestemden ontmoeten. Samen kunnen ze onder meer over hun geaardheid praten. Dit jaar is voor het eerst een workshop mentale weerbaarheid opgenomen in het programma. "Een oud-deelnemer bood het aan", vertelt organisator Barry Lamers. "Het is een goede aanvulling op de bestaande workshops die we aanbieden". 
 
Het kamp probeert namelijk de jongeren te helpen wat steviger in hun schoenen te staan. "Het zijn vaak jongeren die net hun coming-out  hebben gehad, of nog moeten krijgen. We proberen ze door middel van deze week wat steviger in de schoenen te laten staan. Door ze veel meer bewust te maken van wie ze zijn, wat voor gevoelens ze hebben en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan."
 
Het HoJo-kamp bestaat niet alleen maar uit serieuze zaken. Er is ook ruimte voor veel lol. Dit jaar is het thema van het kamp feestdagen. 
 
© Nationale Onderwijsgids