Schrijf jij de beste troonrede van Nederland?

Op Prinsjesdag leest koning Willem-Alexander de troonrede voor, met daarin de regeringsplannen voor het komende jaar. Maar wat moet er volgens jóu gebeuren? ProDemos en het Prinsjesfestival zijn op zoek naar jouw plan voor Nederland. Doe mee met Pimp de Troonrede en maak kans op een dagje lobbyen voor jouw idee in de Tweede Kamer. Dit meldt ProDemos.

Pimp de Troonrede verzamelt de beste plannen voor Nederland in aanloop naar Prinsjesdag en geeft de winnaar de kans erover in gesprek te gaan met verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer. Laat ons weten welk plan jij graag wilt invoeren in Nederland. Beschrijf je plan in maximaal 350 woorden of maak een videoboodschap van maximaal 2 minuten. Begin je troonrede met ‘Leden van de Staten-Generaal…' Stuur je inzending uiterlijk zondag 10 september 2017 naar pimpdetroonrede@prodemos.nl. Heb je een videoboodschap gemaakt? Upload deze dan naar YouTube en stuur ons de link.

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. De makers van de beste drie inzendingen mogen hun voorstel presenteren tijdens het Prinsjesfestival. De finale van Pimp de Troonrede vindt plaats op maandag 18 september, van 18.30 tot 20.00 uur bij ProDemos in Den Haag. Naast de jury kiest ook het publiek een favoriet. De finale is gratis toegankelijk.

De schrijver van de beste troonrede krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en mag bij verschillende politieke partijen haar/zijn plan toelichten.

De jury van Pimp de Troonrede bestaat dit jaar uit Jeltje van Nieuwenhoven (oud-Tweede Kamervoorzitter), Karen Soeters (directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation) en Walter Freeman (Nederlands Debat Instituut).

De schrijfwedstrijd Pimp de Troonrede wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door ProDemos. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Voor het tweede jaar op rij werkt ProDemos voor Pimp de Troonrede samen met Stichting Prinsjesfestival, dat in de week voorafgaand aan Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten organiseert.

Meer informatie op: prodemos.nl/pimpdetroonrede