Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Steeds meer scholen in de provincie Utrecht krijgen het landelijke vignet Gezonde School, zo blijkt uit cijfers van de GGD. Leerlingen krijgen hier een verantwoorde lunch in de kantine en gezond eten staat centraal tijdens de lessen. De Amersfoortse Berg is de eerste middelbare school in Amersfoort die maandagochtend het vignet in ontvangst nam uit handen van wethouder Imming. Dat meldt Gezondeschool.nl

"Ongezonde producten zijn grotendeels van de menukaart geschrapt of duurder gemaakt", aldus vwo-conrector Marloes Smorrink. Zo kunnen de leerlingen bijvoorbeeld kiezen voor pistoletjes met magere filet americain, wraps met zalm en verse vruchtensapjes. Het aanbod in de kantine is geleidelijk aangepast, zodat de leerlingen langzaam konden wennen. Om het vignet Gezonde School te krijgen, moet gezond eten ook terugkomen in de lessen.

Steeds meer scholen zijn gezond bezig. Cijfers van de GGD laten zien dat de provincie Utrecht op de derde plaats staat in de landelijke ranglijst. Het gaat om 23 basisscholen, 11 mbo's en 2 middelbare scholen. De GGD verwacht dat het aantal Gezonde Scholen dit jaar zelfs zal verdubbelen.

© Nationale Onderwijsgids