Normal_ag

Het Corderius College in Amersfoort heeft aangifte gedaan tegen een groep jongeren die vrijdag de school binnenkwam om te vechten. Aanleiding was een woordenwisseling via Instagram. Dit blijkt uit een informatiebrief van de school aan ouders en leerlingen, zo meldt RTV Utrecht.

Vrijdagmiddag vond de knokpartij plaats op de christelijke middelbare school. "Twintig leerlingen van enkele andere Amersfoortse scholen kwamen opeens het pand binnen en begonnen om zich heen te slaan en te vechten", citeert RTV Utrecht uit de brief van het Corderius College. Er werden rake klappen uitgedeeld, maar er raakte niemand gewond, volgens rector Egbert Boerma. Twee leerlingen van het Corderius College waren betrokken bij de vechtpartij. De andere jongens kwamen van andere scholen in Amersfoort. 
 
De politie is geïnformeerd en er is aangifte gedaan. De jongeren hangt schorsing boven het hoofd. Op internet circuleren filmpjes van het incident. Ook zouden de jongeren elkaar hebben uitgedaagd voor een vervolgactie, maar volgens Boerma zijn de leerlingen van het Corderius College daar niet op ingegaan nadat de school daartoe had opgeroepen.
 
© Nationale Onderwijsgids