Normal_35630807-1f93-4e5b-898f-86fa1b3969d1

Honderd kinderen nemen op donderdag 28 januari 2016 voor één dag de positie over van verschillende CEO's, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren van succesvolle bedrijven. Tijdens 'Baas van Morgen', een initiatief van JINC, ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met deze 'super bliksemstage' willen JINC en alle deelnemende bedrijven, laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. Dat meldt JINC.

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Eindhoven, Kennemerland en Den Haag krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. De kinderen nemen het roer over van de top van Nederland, bij organisaties als: ABN AMRO, Bol.com en Albert Heijn. Als 'Baas van Morgen' schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Een groep van ruim honderd 'bazen' uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC, waaronder staatssecretaris Dekker van Onderwijs en Eberhard van der Laan, burgemeester Gemeente Amsterdam. Zij stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge 'Baas van Morgen'.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst.

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze samen de dag af met een blik op de toekomst. 

© Nationale Onderwijsgids