Normal_lezen_huiswerk_leren

Zestig studenten van de opleiding Leraar Nederlands van NHL Hogeschool zijn op maandag 11 januari in touw tijdens Stap op de Rode Loper!. Het evenement in Groningen vormt de aftrap van een project dat op speelse en toegankelijke wijze lezen en taal centraal stelt en zo vmbo-leerlingen wil prikkelen om meer te gaan lezen. Dat meldt NHL Hogeschool.

NHL Hogeschool onderschrijft het belang van het project, aangezien er nog veel te winnen valt op dat gebied. Bovendien past de deelname binnen de visie van de hogeschool, die het werkveld als mede-opleider ziet. “Dat is de kracht van het hbo,” aldus Ria Kieft, Coördinator deeltijd Talen bij de NHL. “We grijpen initiatieven als deze graag aan om de praktijk echt te integreren in de bestaande onderwijsmodules van de opleiding. Op deze manier vergroten onze studenten hun perspectief en krijgen ze al tijdens hun studie een goed beeld van hun toekomstige beroep”.

De studenten van de lerarenopleiding van de NHL zijn al enige weken druk met Stap op de Rode Loper!. Zij ontwikkelen onder meer een opdrachtenboek dat na afloop van het evenement naar alle deelnemende scholen wordt gestuurd. Met dit opdrachtenboek kunnen de vmbo-scholen binnen hun lessen actief aan de slag met taalvaardigheid. Op het event zelf zorgen de NHL-studenten ervoor dat de workshops en optredens van schrijvers, dichters en de andere performers tijdens het event in goede banen worden geleid.

Tijdens Stap op de Rode Loper! rollen diverse Groninger musea en het Groninger Forum de rode loper uit voor meer dan duizend deelnemende leerlingen en hun docenten uit de bovenbouw van vmbo-scholen uit Friesland, Groningen en Drenthe. Het evenement is een initiatief van de stichting Samenleving & Kunst Amsterdam. In 2017 wil SKA het evenement ook in Leeuwarden organiseren.

© Nationale Onderwijsgids