Normal_stoelen_op_tafel_school_sluit_dicht_stopt

Gisteravond was er nog sprake van dat maar een paar scholen dicht zouden blijven en de meeste scholen later zouden beginnen. Door de ijzel en gladheid hebben veel scholen in de Noordelijke provincies besloten om ook vandaag nog dicht te blijven. Andere scholen passen het lesrooster aan. De Rijksuniversiteit Groningen is wel open. Dat melden de Telegraaf en RTL Nieuws. 

In de stad Groningen hebben alle middelbare en basisscholen besloten hun leerlingen en leerkrachten ijsvrij te geven. Ook in Drenthe en Overijssel zijn veel onderwijsinstellingen dicht. De scholen vinden het geen doen om leerlingen en personeel in dit weer de weg op te laten gaan. De Rijkswaterstaat heeft vanochtend het reisadvies aangescherpt en geeft het advies in het noorden en oosten om niet de weg op te gaan als het niet per se nodig is. Volgens een woordvoerder kan het door overtrekkende buien plotseling verraderlijk glad zijn.

De Rijksuniversiteit is vandaag wel gewoon open. Alle colleges, tentamens, examens en promoties lopen volgens planning. Dinsdag was de universiteit in verband met de gladheid tot 12.00 gesloten. 

© Nationale Onderwijsgids