Normal_uitgelichte_afbeelding

Gereedschap, gadgets, prototypes of een robothand, met een 3D printer is het in enkele uren gemaakt. 3D printers zijn al een tijdje op de markt, maar vooral de laatste 3 jaar hebben de ontwikkelingen elkaar enorm snel opgevolgd.

Waar een 3D printer jaren terug nog tienduizenden tot wel honderdduizenden euro’s kostte, zijn er tegenwoordig al 3D printers verkrijgbaar vanaf slechts 390 euro. Een enorme groei die ook in het onderwijs steeds meer draagvlak krijgt want in een groot aantal landen is 3D printing al een verplicht onderdeel van het lespakket geworden.

Hoe kan deze nieuwe techniek onze huidige vorm van lesgeven ondersteunen of veranderen?
3D printers zijn niet alleen handig en ongelofelijk stoer, ze zijn ook een aanwinst in het leslokaal. 3D printen verhoogt de inzet en creativiteit van leerlingen en ondersteunt het ruimtelijk denken. Leerlingen ontwikkelen nieuwe vaardigheden door te werken met 3D tekenprogramma’s, maar ook door het werken met 3D printers zelf.

Hoe moeilijk is het om te 3D printen en vanaf welke leeftijd is het op school te implementeren?
3D printen wordt tegenwoordig al op jonge leeftijd toegepast, zo ook in Nederland. In het voortgezet- en hoger onderwijs zijn 3D printers al een tijdje te vinden, maar ook basisscholen beginnen zich nu aan de techniek te wagen. Doordat 3D printers tegenwoordig steeds veiliger worden (afgesloten modellen) zetten steeds meer basisscholen een 3D printer in de klas. Ook 3D tekenprogramma’s worden steeds toegankelijker en zijn steeds makkelijker te gebruiken, zo ook voor jonge kinderen. 3D tekenprogramma’s als bijvoorbeeld Tinkercad maar staan kinderen vanaf groep 7 toe om te werken aan hun creativiteit en ruimtelijk inzicht.

Wij willen starten met 3D printen op onze school, hoe gaat dit in zijn werk?
Als onderwijs instelling wilt u innovatief zijn, maar wilt u ook een lespakket aanbieden dat educatief is en leerlingen motiveert. Een 3D printer sluit hier naadloos op aan, maar de enorme groei van de 3D printer markt zorgt voor een probleem. Op het moment zijn er bijna 1500 verschillende 3D printer fabrikanten wereldwijd, allen met tal van verschillende modellen. Een behoorlijk doolhof want welke 3D printer past nu bij uw school en/of manier van lesgeven? 3D Ninja kan u hier bij ondersteunen.

3D Ninja, marktleider in de verkoop van 3D printers in Nederland en België
Met jarenlange ervaring binnen de 3D printermarkt en een groot netwerk van professionals helpen wij scholen zich klaar te maken voor de vierde industriële revolutie. Met een team van 3D printer experts en een enorm aanbod van meer dan 30 verschillende 3D printers hebben wij een antwoord op elke vraag.

Scholen profiteren van op maat gemaakte pakketten, geschikt voor ieder soort toepassing met een Goede begeleiding en altijd erg scherp geprijsd. 3D Ninja levert aan:

-Basisscholen
-Voortgezet onderwijs
-MBO
-HBO
-Universiteiten
 
Wilt u vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden?
Klik op de link hieronder om direct via email een informatie pakket te ontvangen:

Gratis 3D printer informatiepakket voor scholen, klik hier

Of neem contact met ons op via:

074 - 700 2101
onderwijs@3dninja.nl
http://onderwijs.3dninja.nl/informatie-pakket/ 

(Dit is een advertorial)