Normal_streetwise_next_levelbus_045

De ANWB is dit jaar begonnen met praktische verkeerslessen voor het voortgezet onderwijs. Dit is een vervolg op de succesvolle verkeerslessen die het ANWB-programma Streetwise al negen jaar op de basisscholen verzorgt. Want ook jongeren tussen 12 en 15 jaar lopen veel risico in het verkeer. Ze leggen grotere afstanden af en hebben soms meer aandacht voor ‘de groep’ dan voor het verkeer om hen heen.

Om deze jongeren bewust te maken van de risico’s in het verkeer, heeft de ANWB interactieve verkeerslessen ontwikkeld: Streetwise next level. Het programma bestaat uit twee onderdelen: de Verkeersworkshop ‘IK & het verkeer!’. Eén lesuur voor eerstejaars. Zelfreflectie, ethische verkeersdilemma’s en persoonlijke verhalen vormen de rode draad. En als tweede een Verkeersbus. Twee lesuren voor tweedejaars. In vijf verschillende workshops gaan leerlingen onder andere aan de slag met de dode hoek, alcohol in het verkeer, rijden/zichtbaarheid in het donker, fietsen in groepen en telefoongebruik. Omdat professionele ANWB-instructeurs de lessen geven, kost het de docenten maar weinig voorbereidingstijd.

Graag geeft de ANWB een kijkje in de praktijk van Streetwise next level met een kort filmpje. Wilt u dat ANWB Streetwise next level ook bij u op school komt? Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/streetwise of bel 088 269 85 43.

(Dit is een advertorial)