Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Scholenkoepel Osvo heeft gezegd de loting voor de Amsterdamse middelbare scholen te heroverwegen. Maandagavond werd een bijeenkomst op het stadhuis gehouden waar schoolbestuurders, bezorgde ouders, wetenschappers en politie spraken over de verschillende standpunten en plaatsingssystemen voor middelbare scholen. Dat meldt Het Parool.

De uitkomst van de bijeenkomst is dat Osvo donderdag met haar leden gaat overleggen of een ander systeem toch mogelijk is. Volgens een woordvoerder kan dat gesprek leiden tot twee of drie conclusies: er wordt geloot met een lijstje schoolvoorkeuren (matching), geloot per school of een variant op een van beiden. De beslissing moet binnen een week gemaakt worden, omdat ouders en leerlingen uit groep 8 bijtijds moeten worden geïnformeerd. Na de bestuursvergadering moet het besluit nog afgestemd worden met wethouder Kukenheim van Onderwijs.

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad gaf eerder al niet te willen dat middelbare scholen weer terug gaan naar loting. Een groep bezorgde ouders kwam al in actie tegen de loting en hadden een petitie opgesteld. De ouders willen dat het matchingsysteem verbeterd wordt. Deze petitie is door ruim 1600 mensen ondertekend en aan de gemeenteraad overhandigd. 

© Nationale Onderwijsgids