Normal_ict_internet_modem_router_computer

Het digitale lesmateriaal van educatieve uitgeverij Noordhoff in Groningen is slecht toegankelijk. Dagelijks zouden er honderden klachten binnenkomen van middelbare scholen die problemen ondervinden bij het gebruiken van het materiaal. Het gebrekkige materiaal zorgt vooral voor de vakken Nederlands en wiskunde voor overlast omdat Noordhoff op dat gebied bijna de enige aanbieder van digitaal onderwijsmateriaal is. Dit meldt Financieele Dagblad.

Het probleem zit in de toegankelijkheid van programma's. Leerlingen en docenten kunnen het ene moment wel en het andere niet bij hun licenties. Ook verdwijnen digitale boeken spontaan van computers en tablets. De problemen met slechte verbindingen en mislukte downloads bestaan al langer maar zijn dit jaar toegenomen en bovendien moeilijker op te lossen. Dat zou blijken uit interne documenten van de uitgever en scholen waarop het Financieele Dagblad de hand heeft weten te leggen.

Sectororganisatie de VO Raad is niet bekend met de toename van het aantal klachten maar boekendistributeurs merken wel dat het aantal klachten groter is. “Er is inderdaad veel uitval bij Noordhoff en dat zorg voor zo'n 250 extra klachten op een dag”, bevestigt distributeur Van Dijk Educatie. Volgens een woordvoerder van Noordhoff vallen de problemen echter mee en zijn er “recentelijk geen belangrijke onderbrekingen geweest in Noordhoffs service-infrastructuur”. 

© Nationale Onderwijsgids