Normal_studeren_vrouw_lezen_boek_studie

Deze week is voor het vijfde jaar De Weddenschap van start gegaan. Drie bekende Nederlanders dagen leerlingen van het vmbo en mbo uit om mee te doen en in zes maanden tijd drie boeken te lezen. De BN'ers, rapper Brownie Dutch, beautyblogger Teske en Spangas-acteur Jasper Gottlieb, gaan zelf ook de uitdaging, met lezen maar ook als leescoach voor de deelnemers. Scholieren hebben nog tot 10 april 2016 de tijd om hun drie boeken te lezen en maken vervolgens kans op een prijzenpakket. Dit meldt Leesplein.

De Weddenschap is een initiatief van Stichting Lezen met als doel leerlingen uit het vmbo en mbo meer aan het lezen te krijgen. Om mee te doen kunnen jongeren zich inschrijven via deweddenschap.nl en een van de drie BN'ers als leescoach uitkiezen. Als coach zullen de BN'ers de jonge lezers motiveren en oppeppen. Om te laten zien dat ze niet zo maar wat roepen gaan ze zelf de weddenschap ook aan. Op de website staan korte introducties van de coaches met een lijstje van de boeken die zij voor de weddenschap hebben uitgekozen. Elk Nederlandstalig boek is geschik voor deelname.

De Weddenschap 2016 loopt tot  10 april 2016. Deelnemers die voor de deadline drie boeken hebben uitgelezen maken kans op verschillende prijzen, waaronder een Ipad, kaartjes voor Drievliet, bioscoopbonnen en een boekenpakket. Wie met de hele klas meedoet aan de Weddenschap maakt bovendien kans op een bezoek van een schrijver naar keuze.

© Nationale Onderwijsgids