Normal_sint_eustasius

Leerlingen uit het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs in Sint Eustatius krijgen voortaan onderwijs in het Engels. Sinds dit schooljaar is Nederlands niet langer de hoofdtaal, om scholieren zo makkelijker te laten doorstromen naar regionale opleidingen. Dit meldt het Caribisch Netwerk. 

Naast de Engelse taal wordt er ook overgestapt op het Caribbean Examinations Counsil (CXC) systeem. Met dit examen is het voor de scholieren gemakkelijk om door te stromen naar regionale opleidingen en is het examen erkend in de Verenigde Staten.  
 
Om toch te kunnen studeren in Nederland moeten de leerlingen aan extra eisen voldoen. Ze moeten in verplichte vakken examen doen en speciale modules volgen, om het examen gelijkwaardig te maken aan een Nederlands Havo-diploma. 
Ook de docenten moeten worden bijgeschoold. Zij moeten straks de Cambridge Proficiency afleggen. Omdat veel van hen afkomstig zijn uit Nederlandstalige landen, krijgen zij een anderhalf jaar durende cursus om het Engels goed onder de knie te krijgen. 
 
© Nationale Onderwijsgids