Logo_89a59a00-8a95-48bc-a180-2ba8997d3300

Op 3 september, de jaarlijkse Dag van de Wilsverklaring, lanceert de NVVE het lespakket 'Euthanasie Doodnormaal' met gelijknamige website. Het lespakket is bedoeld voor leerlingen vanaf de vierde klas havo en vwo. Dat meldt NVVE.

Veel middelbare scholieren maken werkstukken over euthanasie en benaderen de NVVE met vragen. Ook docenten bespreken euthanasie in de klas, maar missen toegankelijk informatiemateriaal. Daarom heeft de NVVE een lespakket met duidelijke informatie over euthanasie ontwikkeld. Het lespakket bestaat uit gefilmde portretten van (jonge) mensen die met euthanasie te maken hebben (gehad) en een arts die vertelt over zijn ervaring met euthanasie. Er is uitgebreide informatie te vinden over wat euthanasie is (en wat niet), over de euthanasiewet en hoe euthanasie gebeurt.

Het lespakket is voor iedereen toegankelijk via www.euthanasiedoodnormaal.nl. Speciaal voor docenten en leerlingen havo/vwo staan er opdrachten op de site. Het lesmateriaal is geschikt voor diverse vakken, onder andere maatschappijleer en Nederlands.

© Nationale Onderwijsgids